Προσευχές και πέναλτυ

Πρίν την έναρξη του μουντιάλ η αγγλικανική εκκλησία είχε τοποθετήσει στο επίσημο site της μια προσευχή για την επιτυχία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στο Παγκόσμιο κύπελο.

«Lord God, the source of all life and joy, recreation and skill, we pray for all involved in the World Cup, and especially for those who represent our nation: For good health for the players, for high standards of sportsmanship and fairness, and for the safety and well-being of all who will watch, that in our shared enjoyment of the game, we may rejoice in the one who came to bring life in all its fullness, Jesus Christ our Lord. Amen.»

Σε όσους παραξενεύτηκαν με την ενασχόληση της εκκλησίας με ένα μη πνευματικό θέμα ο εκπρόσωπος τύπου της αγγλικανικής εκκλησίας απάντησε ότι » η εκκλησία οφείλει να παρεμβαίνει σε γεγονότα μεγάλης εθνικής σημασίας όπως το παγκόσμιο κύπελο με επίκαιρες προσευχές. Εκτός των άλλων δεν ξέρω να υπάρχουν πολλοί άθεοι όταν χτυπιούνται τα πέναλτυ.»

Όμως παρά τις προσευχές, η Αγγλία αποκλείστηκε από την Πορτογαλία στη διαδικασία των πέναλτυ. Οι προσευχές δεν έλυσαν την «κατάρα» που θέλει την Αγγλία να αποχωρεί από μεγάλες διοργανώσεις αποκλειόμενη στα πέναλτυ. Όπως στο μουντιάλ του 1990, στο ευρωπαϊκό του 1996, στο μουντιάλ του 1998, στο μουντιάλ του 2002, στο ευρωπαϊκό του 2004, έτσι και στο μουντιάλ του 2006.
Στην Ελλάδα έχουμε μια παροιμία που λέει «καλός ο αγιασμός για να φύγουν τα ποντίκια, αλλά ας πάρουμε και μια γάτα καλού κακού».

Advertisements

4 Σχόλια

Filed under Κοινωνία

4 responses to “Προσευχές και πέναλτυ

  1. δεν την ήξερα την παροιμία: άψογη

  2. ελπίδα

    Σ΄ευχαριστώ φίλε μου! ΄Οτι ποθείς!

  3. καλησπέρα σας κ. πάνικ.
    εσείς έχετε βλογήσει την ιστοδελίδα σας?
    http://www.oodegr.com/oode/erwtiseis/evlogia1.htm

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s