Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Αναδημοσιεύω ένα ευγενικό email που έλαβα από τον έλληνα ζωγράφο Γιάννη Στρατή. Αν και οι προθεσμίες που αναφέρει είναι ασφυκτικές, ίσως ενδιαφέρει κάποιον από τους φίλους καλλιτέχνες που ασχολούνται με τα blog.

Ο Έλληνας ζωγράφος Γιάννης Στρατής μετά από την επιτυχημένη έκθεσή του στην Agora Gallery στο Chelsea της Νέας Υόρκης με τίτλο: “Verve and Reverence” που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, εκπροσωπείται τώρα από την συγκεκριμένη Γκαλερί και συμμετέχει στο κάλεσμα των Ελλήνων Καλλιτεχνών σε μία μοναδική έκθεση που θα γίνει τον Απρίλιο του 2007 στη Νέα Υόρκη.

Μία έκθεση όπου ολάκερος ο Ελληνισμός και η Ελληνική Τέχνη θα χτυπήσει δυνατά μέσα στην καρδιά της Νέας Υόρκης και από εκεί σε όλον τον Πλανήτη.

Ο Τίτλος της έκθεσης “ODYSSEY WITHIN”, βγαλμένος μέσα από τα σπάργανα της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας μας, κάνει την εμφάνισή της στην μεγαλούπολη των Η. Π. Α και από εκεί ταξιδεύει και αγκαλιάζει τις καρδιές όλων των ανθρώπων. Δίνοντας έτσι το ισχυρό μήνυμα του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Ιστορίας μας. Η Τέχνη εδώ και μάλιστα η Ελληνική Κουλτούρα γίνεται και πάλι Πυρσός του Φωτός σε ολάκερη την Οικουμένη. Μια Οικουμένη η οποία φαντάζει να μας δείχνει ότι κάτι τέτοιο «ίσως» να το χρειάζεται.

Η Agora Gallery βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, 530 West 25th Street, New York, 10001 N.Y., η διεύθυνση της ιστοσελίδας της είναι www.Agora-Gallery.com, είναι εκδότες του ARTisSpectrum Magazine, www.ARTisSpectrum.com , δέχεται υποβολές αιτήσεων των Ελλήνων Καλλιτεχνών για την σημαντική αυτή έκθεση όπου τιτλοφορείται “Odyssey Within”, μία έκθεση λεπτής τέχνης από Καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα και από Καλλιτέχνες Ελληνικής Καταγωγής, που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει την Τρίτη 10 Απριλίου 2007.

Οι Καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα και οι Καλλιτέχνες Ελληνικής Καταγωγής που ζουν στην Αμερική και γενικότερα σε όλο τον κόσμο καλούνται να υποβάλλουν ένα cd ή 5 jpegs της εργασίας τους, βιογραφικό σημείωμα , καλλιτεχνική αναφορά και κατάλογο για μελέτη.
Το χρονικό διάστημα είναι περιορισμένο οπότε μόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός θα γίνει δεκτός για την επερχόμενη αυτή μεγάλη έκθεση.

Όλοι οι Έλληνες Καλλιτέχνες και οι Καλλιτέχνες Ελληνικής Καταγωγής καλούνται να υποβάλλουν τα portfolios τους.

Οι Έλληνες Καλλιτέχνες μπορούν να στείλουν τις πληροφορίες τους απευθείας στην διευθύντρια της Agora Gallery, Angela Di Bello, Angela@Agora-Gallery.com. Καθώς ο χρόνος είναι πολύτιμος και περιορισμένος οι αιτήσεις πρέπει να παραδοθούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2006.

Advertisements

5 Σχόλια

Filed under ΛογοΤΕΧΝΗματα

5 responses to “Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

 1. η συγκεκριμένη γκαλερί όταν της πληρώσεις τα χρήματα που ζητά, σου κάνει έκθεση και δεν την ενδιαφέρει η ποιότητα του έργου…

  Δεν θέλω να διαβάλω το κείμενο που ανάρτησες, λέω μόνο την αλήθεια βρισκόμενος στο χώρο αυτό πάνω από 25 χρόνια.

  Ο συγκεκριμένος ζωγράφος όπως και άλλοι που ίσως πάρουν μέρος, θα πρέπει να το ξέρουν…
  (πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι το ξέρουν, αν όχι, θα το μάθουν)

  Από την Agora Gallery όχι μόνο δεν προβάλεσαι αλλά κάνει ζημιά στο βιογραφικό του καλλιτέχνη ή όποια παρουσία του εκεί.

  μιλάω με ειλικρίνεια και αγάπη. Μόνο έτσι ξέρω.

  αν θέλεις πίστεψέ με, αν νομίζεις ότι διαβάλω, κάνε αυτό το σχόλιό μου delete… και δεν θα παρεξηγηθώ καθόλου, ξέροντας καλά τον πόνο και την αγωνία καλλιτεχνών για διεθνή προβολή.

 2. Γιάννης Στρατής

  Κύριε Γιώργο,

  Mόλις διάβασα το σχόλιο για την Agora Gallery,

  Τα σχόλια αυτά είναι απαράδεκτα και ασαφή.

  Σας παρακαλώ πολύ όπως με δική σας μέριμνα τα αποσύρετε από το δημοσιευμένο κείμενο.

  Μετά τιμής,

  Giannis Stratis

  Painter

 3. Κύριε Στρατή…
  Δυστυχώς δεν είναι στις αρχές αυτού του Blog να διαγράφονται σχόλια, τα οποία δεν είναι υβριστικά.
  Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ανεβάσω το σχόλιο σε διαφορετικό post.

 4. Γιάννης Στρατής

  Σέβομαι τις αρχές του Blog σας.

  Εάν θέλετε σας παρακαλώ πολύ ανεβάστε το συγκεκριμένο σχόλιο σε διαφορετικό post.

  Να μην προσδιορίζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

  Σας ευχαριστώ πολύ.

  Μετά τιμής,

  Giannis Stratis

  Painter

 5. τα σχόλια που κάνω, αν και όποτε κάνω, δεν είναι ποτέ «απαράδεκτα και ασαφή». αγαπητέ Στρατή.

  σε αυτή τη σελίδα (Agora Gallery)

  στο παραπάνω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε για του λόγου το αληθές
  το εξής:

  1. Please note: If accepted, Agora Gallery requires a fee for annual representation and promotion. We suggest that before you take the time to submit your portfolio you visit http://www.agora-gallery.com/GalleryInfo/NYCGalleries.aspx to familiarize with how New York City galleries work with artists.

  και παρακάτω, στην ίδια πάντα σελίδα, για να εμπεδωθεί το επαναλαμβάνει.

  2. Please Note:
  · If accepted, Agora Gallery requires a fee for annual representation and promotion

  και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία, το ξανά τονίζει σε άλλη ιστοσελίδα της η Γκαλερί.
  http://www.agora-gallery.com/GalleryInfo/NYCGalleries.aspx

  ανάμεσα σε άλλες καθαρές εξηγήσεις αναφέρει:
  Agora Gallery provides a comprehensive promotional package and artists who accept representation are required to pay a representation fee. To offset the cost, the commission for the sale of artwork by Agora Gallery is 30%. The promotion level is high and includes: magazine listings, display advertisements, press releases, post cards, targeted client presentations, personalized PR efforts, museum submissions, online announcements, participation in a collective exhibition with an opening reception and online representation on the two gallery web sites.The gallery’s sites are two of the highest ranking art web sites on the Internet today.

  Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, και ούτε και θα το κάνω στο μέλλον. Προσπάθησα να πω κάποια αυτονόητα, αν αυτά κάποιους προσβάλλουν, κάποιους ίσως τους προστατέψουν. Οι ενδιαφερόμενοι ζωγράφοι δεν έχουν παρά να στείλουν το portfolio τους για να μάθουν Μόνοι Τους την λυπητερή…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s