Παράπλευρες απώλειες…

Ο καθένας με τον πόνο του, αλλά έτσι δεν γίνεται πάντα;
Το κλείσιμο του monitor.vrypan.net για μη δημοφιλή blog-άκια σαν το «δωμάτιο πανικού», είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Από την στιγμή που απουσιάζουμε από τα link των blog με μεγάλη επισκεψιμότητα, το monitor ήταν για μας η βασική πύλη εισόδου αναγνωστών. Τώρα η πύλη αυτή έκλεισε και οι επισκέψεις στο blog θα μειωθούν σημαντικά. Το «δωμάτιο πανικού» αισθάνεται ως παράπλευρη απώλεια σε μια μάχη που δεν κατάλαβε ούτε τον λόγο για τον οποίο διεξάγεται, ούτε με τίνος το μέρος είναι το δίκιο. Ελπίζω να αρθεί σύντομα ο λόγος για τον οποίο ο Παναγιώτης Βρυώνης έκλεισε το monitor και να το ξαναδούμε πάλι σε πλήρη λειτουργία.

Advertisements

12 Σχόλια

Filed under Μπλογκολογείν

12 responses to “Παράπλευρες απώλειες…

 1. paidia as sygkentrwthoume oloi s ena blog gia na anaptyxoume tis apopseis mas.Etsi apo blog se blog xanomaste.

  http://about-monitor.blogspot.com

 2. Δεν θέλω να ασχοληθώ με την ουσία της διένεξης, με το ποιός έχει δίκιο, ο Παναγιώτης ή η Μιραντολίνα που σύμφωνα με τον Vrypan είναι η πέτρα του σκανδάλου. Και δεν θέλω όχι γιατί δειλιάζω να πω την γνώμη μου, αλλά γιατί δεν θέλω να ξανακάνω το ίδιο λάθος και να πάρω θέση χωρίς να έχω τις απαραίτητες πληροφορίες και τεχνικές γνώσεις, που δεν τις έχω.

  Θέλω όμως να σού πω, Παναγιώτη, ότι ακόμα κι αν έχεις τα χίλια δίκια του κόσμου, νομίζω πως δεν έχεις το ηθικό δικαίωμα να κλείσεις το monitor, τουλάχιστον όχι χωρίς κάποιον ΣΟΒΑΡΟ λόγο. Γιατί το monitor, με την συμμετοχή και με την στήριξη όλων ημών των 2000 περίπου, έγινε το αδιαμφισβήτητο επίκεντρο του ελληνικού blogging. Δεν είναι δηλαδή πιά ένα παιχνιδάκι σου, που το ανοίγεις και το κλείνεις όποτε κάποιος σε εκνευρίζει, δίκαια ή άδικα.

  Από την άλλη, είναι παράλογο το να καταστρέφεις κάτι που χτίστηκε σιγά σιγά και που δίκαια κέρδισε το στάτους της αυθεντίας, σαν το συνώνυμο του ελληνόφωνου blogging,

  Θέλω να πω ότι θεωρώ απαράδεκτες τις ειρωνίες της Μιραντολίνας για “Δερβέναγες του ελληνόφωνου ίντερνετ” και περί του ότι “αν άνοιγες την πόρτα της εξόδου από το monitor θα έμεναν τρεις κι ο κούκος”. Πέρα όμως από την προοπτική της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης του θέματος, που είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα είχε πολλά να σού αποφέρει, αν όχι σήμερα, σιγουρα αύριο, θα έβγαζες πολλά λεφτά από το monitor, και θα σού άξιζε απόλυτα, και γιατί όχι, υπάρχει νομίζω και μια ηθική υποχρέωση απέναντι σε όλους εμάς.

  Μια θρακιώτικη παροιμία λέει ‘θύμωσε ο τσομπάνης κι έκοψε το πράμα του’… εσύ θύμωσες κι έκοψες ολονών μας το πράμα μαζί. Κυρίως όμως το δικό σου.

  Αν επιμείνεις να το κλείσεις, σίγουρα σε λίγο κάπου θα ξεφυτρώσει ένα νέο monitor. Ίσως ήδη να έχει γίνει αυτό! Το μοναστήρι να’ ναι καλά, και το μοναστήρι είναι ο Blogger.com και το WordPress, και ΟΧΙ το monitor. Και τότε όλοι εμείς που τώρα θλιβόμαστε γιατί έκλεισε το στέκι μας, θα πούμε “Το Monitor πέθανε, ζήτω το νέο Monitor!” Έτσι είναι η ζωή. Δεν της αρέσουν τα αδιέξοδα. Συνεχίζεται.

  Ελπίζω να κατάλαβες ότι όλα αυτά τα λέω τελείως φιλικά, και με συναίσθηση της υποχρέωσης που έχω και εγώ προσωπικά απέναντί σου σαν δημιουργό του στεκιού μου τόσον καιρό. Αλλά επίσης πρέπει να καταλάβεις ότι η κίνησή σου ήταν τελείως άτοπη, και να κάνεις πίσω όσο είναι καιρός. Σε κάθε περίπτωση, να είσαι καλά.

 3. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η Μιραντολίνα να έχει δίκιο ή άδικο.

  Αν έχει δίκιο, ας την σβήσει ο Παναγιώτης και ας τελειώσει το θέμα. Αν χρειάζεται δέκα λεπτά, ας τα διαθέσει, αντί να κλείσει το μόνιτορ!

  Αν έχει άδικο, τότε, πολύ απλά, έχει δίκιο ο Παναγιώτης, που όμως λέει ότι κλείνει το μόνιτορ λόγω αρχών. Αλλά “συνέπεια στις αρχές μου” δεν σημαίνει σε καμμιά περίπτωση άτακτη υποχώρηση. Σημαίνει ΚΡΑΤΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΙΣ – όποιες – ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

  Και ποιές συνέπειες δηλαδή; Αν, επαναλαμβάνω, αν έχει δίκιο ο Παναγιώτης, σιγά μην τού έκανε μήνυση η Μιραντολίνα, θα γινόταν η ίδια ρεζίλι των σκυλιών!

 4. Καιρός να συμπληρώσω τη στήλη με τους συνδέσμους… όλο το αναβάλλω αλλα τώρα ήρθε η ώρα.. Μην ανησυχείς!
  ..και Καλή Χρονιά:-))

 5. Αναγκαστικά τώρα θα επεκτείνξουμε όλοι τα Links μας… ουδε΄ν κακόν αμγές καλού Σ:)

 6. Ναι όντως, πρέπει να τα επεκτείνουμε τα λινκς.

 7. καλή χρονιά κ. δωμάτιε
  +μηφοβουμαριαμογερονταςμεθεσου+

 8. Ευχαριστώ παιδιά…
  Τώρα θα δουλεύουμε πιο πολύ με τα link
  Aλλά κακά τα ψέματα…. το monitor είναι ευκολία.
  Είναι σαν να λες σε μια νοικοκυρά που συνήθισε στα πλυντήρια να πλένει στο εξής στην σκάφη της γιαγιάς της…
  😀

 9. Παράθεμα: digital-era » Blog Archive » Δια ιστορικούς λόγους

 10. Υπάρχει και μία ΑΛΛΗ πλευρά της ιστορίας. Το μόνιτορ δεν υπήρχε ΜΟΝΟ για όσους γράφουν blogs, αλλά υπήρχε ΚΥΡΙΩΣ για εκείνους που τα διαβάζουν.
  Θα σας προτείνω μία… μαθηματική προσέγγιση στη λύση του “γρίφου”:

  1) Εστω ότι μία εφημερίδα, η “Μονιτοριακή”, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, προσφέρει (μεταξύ άλλων) και μία υπηρεσία “blog aggregator” καταγράφοντας εκεί αποσπάσματα από όλα (ή τα περισσότερα) blogs, για εύκολη πρόσβαση από τους αναγνώστες της (το ευρύ κοινό ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ “Μονιτοριακή”).

  2) Εστω, τώρα, ότι εγώ, ο Γεώργιος Μάριος Αντουανέτιος Στάθης, γνωστός εξτρεμιστής, που πρόσκειται στη Χαλαροκρατική Οργάνωση 32 Μάη και αντιπαθώ την “Μονιτοριακή”, και τσακώθηκα με το μπατζανάκη μου ο οποίος είναι φανατικός Πασοκατζής… αποφασίζω να τιμωρήσω το μπατζανάκη μου και να απαγορεύσω στην… πλέμπα της “Μονιτοριακής” να διαβάζει την παραμικρή αναφορά σε μένα…

  3) Εχω δικαίωμα να απαγορεύσω τέτοιο πράγμα?

  4) Εστω ότι έχω. Δια της εις άτοπον απαγωγής προκύπτει ότι (πολύ γρήγορα) αντιλαμβάνονται την ευκαιρία ΚΑΙ οι ιδιοκτήτες της “ΑντιΜονιτοριακής” (που πρόσκειται στη Ν.Δ.), την ευκαιρία να σαμποτάρουν ΚΑΙ αυτοί την (κοινοφελή) προσπάθεια του blog-aggregator της “Μονιτοριακής”. Δίνουν λοιπόν ΜΑΖΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ στους δικούς τους αρθρογράφους, να… ΜΗΝ επιτρέπουν ούτε και αυτοί στη “Μονιτοριακή”, να αναφέρεται στα δικά τους blog.

  5) ΠΟΥ οδηγείται λοιπόν η “Μονιτοριακή”? Στο κλείσιμο, γιατί ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΗΚΕ το blog-aggregator, που εξυπηρετούσε πολύ κόσμο ΧΩΡΙΣ να περνάει τίποτε κομματικό (αφού είναι απλή λίστα blog), ούτε έφερνε κέρδη, αλλά… ΕΦΕΡΝΕ ΚΟΣΜΟ στην εφημερίδα.

  6) ΠΟΙΟΣ χάνει, ΠΟΙΟΣ ζημιώνεται πραγματικά (εκτός της “Μονιτοριακής”)?

  7) ΟΛΟΙ οι αναγνώστες της, δηλαδή σημαντικό τμήμα του ευρέος κοινού, που ΔΕΝ έχει πια σφαιρική και αντικειμενική πληροφόρηση, για τα νέα της μπλογκόσφαιρας.

  ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ.

  Και τώρα, θα σας πω ένα… ανέκδοτο, γιατί ΣΑΣ ΠΑΩ (που διαβάσατε μέχρι εδώ)…
  ———

  Επειδή είμαι ένα ασήμαντο, ανθελληνικό, μισαλλόδοξο
  και παρανοϊκό σκουλήκι, που με το πρόσχημα της (δήθεν) ΠΟΛΥΣΧΙΔΟΎΣ δημιουργικότητας, προσπαθώ να αποσπάσω την προσοχή όλων, κάνοντας μπούγιο, και τρώγοντας χαβιάρι, ναι, χαβιάρι, επιδεικτικά στα μάτια σας, για να ζηλέψετε τα αναμφισβήτητα ταλέντα μου, ΣΑΣ… απαγορεύω από τώρα και στο εξής να διαβάζετε ΑΥΤΟ εδώ το σχόλιο, καθώς και το πλέριο δημιουργικό μου έργο, που το έβαλα όλο σε ένα ΜΥΣΤΙΚΟ (για σας την πλέμπα) blog, το οποίο ΜΟΝΟ επιλεκτικά δίνω την άδεια σε ΔΙΚΟΥΣ μου (καρντάσηδες) blog-aggregators να εμφανίζουν. Ναι! Έτσι είναι τα πράματα, κυρίες και κύριοι…

  Χμμμ…

  τι είπατε? Εσείς που ΔΕΝ με διαβάζετε, εσείς που είστε σε… ΜΗ-ΕΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ blog-aggregator, ΠΩΣ θα μπορέσετε να λάβετε τέτοιας ΥΨΗΛΗΣ ποιότητας… πνευματική τροφή (όπως αυτή που… μαγειρεύω εγώ);

  Ε, λοιπόν, εσείς, οι αχρείοι… κλικαδόροι (και κλακαδόροι) του μόνιτορ, που κάτω από το πρόσχημα της ανάγνωσής μου θέλετε να με μειώσετε, κυρίες και κύριοι (άμα πεινάτε για Πνευματική Τροφή)…

  ΦΑΤΕ τώρα ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ !!!!

  Μάριος Αντουανέτιος Γεώργιος Στάθης (ο Α’)
  Βασιλεύς – αυτοκράτωρ του Ιντερνετίου

  Υ.Γ. ΔΕΝ θα σας πω τα δικά μου sites. ΔΕΝ σας πάω.
  Σας πάει μόνον ο Χριστόδουλος, και ο Ομέρ Βρυώνης.
  :))))

 11. Το προηγούμενο κείμενο περιλαμβάνεται τώρα (βελτιωμένο) στην ιστοσελίδα
  http://www.omadeon.com/monitor/absurdum.html

  Γενική είσοδος στο site:
  http://www.omadeon.com/monitor

  Γ.Σ.

 12. j95, Ροδιά, panicroom, penguinWitch, και άλλοι άγνωστοι (ή μη) συν-συνομώτες, στη Μεγάλη Παγκόσμια (και μη) Ιερή Συνομωσία των Ανοιχτών Νοών, παρόλο που δεν γνωρίζω το ΠΩΣ κλίνεται ο “Νους” εις τον πληθυντικόν, ένα ειναι το σιγουρό-τα-τον…

  τσκ-τσκ-τσκ-τσσσκ
  τσκ-τσκ-τσκ-τσσσκ
  τσκ-τσκ-τσκ-τσκ-νταμπα-ντουπ-τσκτκσκτκσκτκσκτκ…

  ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ !
  ε, ντάααξει, μηηην τα παραλέμεν κιόλας, μάη ντήαρ γουιtsch (you too…)
  Today we TOOK Pan(os)hattan, tomorrow we take Berlin !!!!! (see P.S.)

  http://book.attack.gr/?p=268
  http://www.omadeon.com/writings/antibaro_antibarou.html
  http://www.omadeon.com/writings/hypermetamodernity.html

  fun-EL, fun-EL, we want fun-EL.
  :)))))
  ONEOFYOU the First Chief Clown (of _our_ Fraternity)

  (ok, ok, just one _small_ battle -hehe):
  http://panosz.wordpress.com/2007/02/20/ios/#more-455
  (scroll down to see CHECKMATE)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s